Száznál is több gyermek és szülő vett tegnap részt a Bernáth Ház udvarán megrendezett programon. Marcali Város Önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan, a Védőnői Szolgálattal közösen szervezte meg az anyatejes táplálás világnapja alkalmából az „Együtt kerek a világ” programját a város legfiatalabb lakóinak és családjaiknak.

Dr. Sütő László polgármester úr megnyitóját a Mesepark Óvoda gyermekeinek előadása követte. Majd a megnyitót követően a Tekergő Bábszínház Bundás Bocsok kalandjai című előadása várta a legkisebbeket.

A délután során a városban élő kisgyermekes családoknak nyújtott szolgáltatásaival bemutatkozott az Óvodai Központ, a Babóca Bölcsőde, a Védőnői Szolgálat, a Pedagógiai Szakszolgálat, a Városi Könyvtár.

Schváb Tina gyógytornász a terhestorna jótékony hatásait ismerteti meg a kismamákkal, Szita Gabriella Katalin kozmetikus bőrápolási tanácsokkal, az Egészségfejlesztési Iroda táplálkozási- és lelki segítségnyújtási tanácsadással látja el őket.

Interaktív foglalkozás keretében a résztvevők Ősz Brigitta okleveles kangatrainer és RTM oktató vezetésével megismerkedhetnek a szülés utáni regeneráció lehetőségeivel, Németh Katalin védőnővel a babamasszázs technikáját sajátíthatják el.

A Védőnői szolgálat köszöntötte azokat a kismamákat akik a 2018 -ban született gyermekeiket legalább félévig tudták anyatejjel táplálni.

Képek

Megszakítás