Az ingyenes nyári tematikus programsorozat harmadik turnusa egy olyan mesére épült, melyben a főhősök a település területén kutatva megtalálják a város elveszett címerét. A 45 táborozó számára a nyomozásban való részvétel segített megismerni lakóhelyüket Marcalit, kifejezni és erősíteni a városhoz való kötődésüket Kocsisné Buzás Anita odaadó vezetésével.

Hétfőn a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal épületében elkezdődött a nyomozós történet, melyben a résztvevők megismerhették a mese szereplőit is, majd megtalálták az első titkos levelet, mely a következő nyomhoz vezetett.

A hét során gyerekek elkészítették a saját MarcLali tábor-os zászlójukat, melyen minden táborlakó kéznyomata is helyet kapott, majd egy újabb rejtélyes üzenet vezette el őket egy régi ódon kúthoz, a tábornak helyt adó Bernáth Aurél Galéria közelében, ahol megtudták, hogy az ellopott címert egy R betűvel kezdődő nevű utcában kell keresnünk.

Másnap Bernáth Aurél mellszobrát felfedezve és a rejtvényt megfejtve, a gyerekek megtudták, hogy az R betűs utca nem virágnevet takar (Rózsa utca) és a címer a 11-es házszám alatt lapul. Az utolsó napon három üzenetet megfejtésével eljutottak a Rákóczi utca 11. szám alá, a Városházára, melynek pincéjéből előkerült az ellopott címer. A megtalált ereklyét a gyermekek átnyújtották Bereczk Balázs alpolgármesternek.

A nyomozások mellett a gyerekek túráztak a Forgách Pincéhez (ezúton köszönjük Horváth Lászlónak, hogy megvendégelte a gyerekeket), fürdőztek, játszótereztek, kézműveskedtek, kipróbálták a saját készítésű MarcLali Dobble kártyát. A sok kaland mellett jutott idő a szabad játékra, sportolásra, szappanbuborék fújásra, pihenésre is.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján szülőknek, gyermekeknek egyaránt jó lehetőség a nyári szünidő eltöltésére ez a program-sorozat.

Képek

Megszakítás