Marcali Város Önkormányzata és a Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ EFOP -3.9.2-16-2017-00014 pályázat keretében július, augusztus hónapban, 7 héten keresztül, heti turnusokban, ingyenes nyári programsorozatot szervezett az általános iskolás 7-14 éves korú gyerekek számára. Hétköznaponként, hetente közel 30 gyerek – közülük több hátrányos helyzetű – vakációzhatott térítésmentesen, mely remek lehetőséget kínált az iskolán kívüli szabadidő hasznos eltöltésére.

Tematikus heteinken a gyermekek személyiség és kompetenciafejlesztését, ismereteik bővítését, a helyi identitás erősítését tartottuk szem előtt. A programsorozat az alábbi témák köré épült fel:

  1. munkaerőpiaci érvényesülés: a város intézményeinek és cégeinek megismerése,
  2. környezeti nevelés
  3. önismereti hét, személyiségfejlesztés
  4. általános műveltség megalapozása: helyi múzeumok, intézmények megismerése
  5. egészségfejlesztés, egészségtudatosság
  6. helyi identitás erősítése, helyben maradás ösztönzése
  7. esélyegyenlőség

A tematikáknak megfelelő hasznos ismeretek elsajátítása mellett sok változatos programmal vártuk a gyerekeket, ezzel is hozzájárulva testi, lelki, szellemi fejlődésükhöz. Programjainkat próbáltuk úgy szervezni, melyek értékeket és élményeket adnak a gyermekek számára, hogy az minden résztvevő gyermeknek maradandó élményt nyújtson. A helyi igényekhez, illetve a gyermekek érdeklődéséhez leginkább illeszkedő programokat állítottunk össze. Nem maradhatott el a sok játék, mozgás, fagyizás, mesenézés, tartalmas kikapcsolódás sem. A gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel vettek részt a különböző programokon, rengeteg élménnyel gazdagodtak. Persze a nagy hőségben, legjobban a heti kétszeri strandolást várta mindenki.

Több korosztályból tevődtek össze a „csoportok”, így mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor kiszakad a megszokott környezetből. Minden turnus hasonló és mégis más volt. Sok színes egyéniséget, aranyos gyermeket ismertünk meg az idei évben. A táborban barátságok születtek.

A tematikus nyári programsorozat zárásaként 2018. augusztus 18-án, szombaton 10.30 órától programzáró Lurkó napot tartunk a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban, melyre minden résztvevő gyermeket szeretettel várunk.

 

Galéria 

Megszakítás